3 voordelige alternatieven voor de traditionele visgraat vloer

alternatieven visgraat vloer
Door: mariekeknippers-ram

Ben jij ontzettend gecharmeerd van de uitstraling van een visgraat vloer, maar niet zo’n fan van het prijskaartje dat er aan een traditioneel visgraat parket hangt? Wij geven je groot gelijk. Een visgraat parket is prachtig, maar is qua financiën simpelweg niet voor iedereen weggelegd. Gelukkig bestaan er tegenwoordig ook veel betaalbare alternatieven, waarmee je dezelfde looks realiseert voor een zacht prijsje.

Wij helpen je graag die alternatieven te ontdekken! Zo krijg je tóch die mooie visgraat vloer, maar houd je wat budget om andere dingen in huis aan te pakken.

Visgraat vloeren: populairder dan ooit

Je kunt geen woonmagazine openslaan of je komt ze tegen: visgraat vloeren gaan tegenwoordig als warme broodjes over de toonbank. Het gedetailleerde patroon spreekt heel veel mensen aan, visgraat is te realiseren in veel verschillende houtpatronen, en de look die een visgraat vloer meebrengt is makkelijk te combineren binnen heel veel woonstijlen. Niet zo gek dus, dat dit type vloer zo populair is!

Als je een echt houten visgraat parket wil laten leggen, ben je al gauw zo’n 120 euro per m2 kwijt. Daarom worden er tegenwoordig ook veel alternatieven ontwikkeld van andere materialen, die veel betaalbaarder zijn. En soms nog onderhoudsvriendelijker zijn ook!

1) Visgraat laminaat

Visgraat laminaat is het voordeligste alternatief als je wel het kenmerkende zigzag patroon van een visgraat vloer wil, maar niet de hoge kosten. Een laminaat is makkelijk zelf te leggen: vaak klikken de vloerdelen met een handig klikpatroon in elkaar. En het is in ieder denkbaar patroon te verkrijgen! Wil je jouw vloer leggen in natte ruimte als de badkamer, toilet of bijkeuken? Dan is laminaat vaak minder geschikt: de meeste soorten zijn niet waterbestendig. En heb je vloerverwarming? Dan is het ook zoeken naar een visgraat laminaat dat hier goed mee combineert.

Een visgraat laminaatvloer kun je al aanschaffen vanaf 25-30 euro per m2.

+ Zeer voordelig – Vaak niet waterbestendig
+ Makkelijk te leggen – Vaak niet geschikt voor vloerverwarming
+ Looks van echt hout – Ondervloer nodig

2) Visgraat click pvc

Wil je genieten van de looks van een visgraat vloer, maar heb je totaal geen zin in terugkerend onderhoud? Naast budgettaire redenen is dat de reden waarom veel mensen voor een pvc vloer kiezen. Visgraat click pvc is niet alleen betaalbaarder dan een visgraat parket, het is ook veel onderhoudsvriendelijker dan een houten vloer. Geluiddempend, waterafstotend: deze vloer is echt bestand tegen het drukke gezinsleven. Je hoeft er nauwelijks meer naar om te kijken! Dankzij het handige kliksysteem kan iedere beginnende klusser deze vloer zelf leggen.

Bij een visgraat click pvc vloer moet je denken aan een prijs vanaf 35-40 euro per m2.

+ Relatief voordelig – Heeft (vaak) een ondervloer nodig
+ Eenvoudig zelf te leggen – Geen echt hout
+ Weinig onderhoud nodig
+ Waterbestendig en geluiddempend
+ Geschikt voor vloerverwarming

3) Visgraat plak pvc

Wil je een voordelige visgraat vloer, maar wil je ook maximaal rendement van je vloerverwarming? Dan is visgraat plak pvc voor jou dé oplossing. Hoewel dit ook een voordelige vloer is in de aanschaf, zit er in de legkosten vaak wat meer budget. Omdat deze vloer bijzonder nauwkeurig verlijmd gelegd moet moet worden, is het slim om hier een vakman bij in de arm te nemen. Ook moet je ondergrond volledig vlak en egaal zijn, dus moet de vloer vaak eerst geëgaliseerd worden. Toch spreekt er veel voor plak pvc: het eindresultaat is bijzonder strak en de warmte van je vloerverwarming wordt optimaal doorgegeven.

Visgraat plak pvc kun je al verkrijgen vanaf 25-35 euro per m2.

+ Voordelig in aanschaf – Vaak alleen te leggen door een professional
+ Uitstekend met vloerverwarming – Alleen op een strak geëgaliseerde vloer
+ Net een echte visgraatvloer – Geen echt hout
+ Bijzonder strak te leggen
+ Geen ondervloer nodig

Jouw adres voor een voordelige visgraat vloer

Ben je helemaal enthousiast geraakt over al deze opties? Neem dan eens een kijkje in het assortiment van dé online specialist in visgraat vloeren: Onlinevloershop. Of je nu voor een visgraat laminaat, click- of plak pvc vloer wilt gaan: hier vind je altijd de vloer die helemaal bij jou past. En bij je budget! Door slim in te kopen, kunnen ze je bij Onlinevloershop een laagste prijs garantie geven. Zo weet je zeker dat je nooit te veel betaalt. En bestel je voor meer dan 350 euro? Dan bezorgen ze jouw order ook nog eens gratis bij je thuis!

Vind jouw visgraat vloer bij Onlinevloershop >