Slimme tips bij het onderhoud van je pvc vloer

onderhoud pvc
Door: mariekeknippers-ram

Ga jij een nieuwe vloer leggen in huis? Dan overweeg je waarschijnlijk een pvc vloer: onderhoudsvriendelijker dan een houten vloer, beter van kwaliteit dan een laminaatvloer en interessant door zijn bijzonder veelzijdige looks. Je ziet ze in steeds meer woningen! Pvc vloeren zijn te verkrijgen in houtpatroon, beton- of natuursteenlook: het biedt de juiste keuze voor iedere woonstijl. Ook zijn ze makkelijk te combineren met vloerverwarming: een manier van verwarmen die we in veel moderne woningen terugvinden.

Ga je voor een pvc vloer, dan is het handig om je te verdiepen in het onderhoud van dit type vloer. Hoe zorg je ervoor dat je vloer ook na een aantal jaren nog blijft schitteren?

Onderhoudsvriendelijk is niet onderhoudsvrij

Verkooppunt nummer 1 bij pvc vloeren is het gemak van onderhoud. Maar dat betekent natuurlijk niet dat je er helemaal niks aan hoeft te doen. Geen enkele vloer is compleet onderhoudsvrij! Je reguliere schoonmaak blijft onontbeerlijk, en daarnaast helpen een paar slimme onderhoudstips de staat van je vloer in optima forma te houden. Met deze 3 tips minimaliseer je de tijd die je aan je vloeronderhoud kwijt bent, en maximaliseer je het resultaat! Een stralende pvc vloer ligt zo binnen handbereik.

1) Viltglijders aanbrengen onder je meubels

De grootste bedreiging voor de staat van je pvc vloer zijn meubelpoten, die venijnige krassen kunnen veroorzaken. Met name stoelpoten en tafelpoten – de meubels die je het meest verplaatst gedurende de dag – moet je daarom beschermen door de scherpe randjes af te dekken met vilt. Viltglijders komen in de vorm van plakviltjes of dopjes die je in de poot kunt drukken of nagelen. Zorg voor een goede verankering, dan hoef je er het hele jaar niet meer naar om te kijken. En kun je je meubels zorgeloos verplaatsen, zonder schade aan te brengen aan je vloer!

2) Gewoon wekelijks schoonmaken

Je grootste vrienden in je vloeronderhoud zijn met een pvc vloer toch echt de stofzuiger en de dweil. Makkelijk, toch? Door wekelijks een rondje met de stofzuiger te doen, haal je zand en ander krassend vuil weg voordat het zijn sporen in je vloer kan achterlaten. En met een dweilronde verwijder je vervolgens hardnekkiger vuil, en haal je ook vlekken weg die er al wat langer zitten. Sla de wekelijkse stofzuigronde dus zeker niet over, en haal de dweil zeker eens per twee weken over je vloer. Je zult zien wat voor verschil dat al maakt!

3) Dieptereiniging en nieuwe polishlaag

Wil je wat extra aandacht aan je vloer schenken? Zo eens per jaar of per 6 maanden is het met pvc slim om een dieptereiniging uit te voeren. Niet alleen verwijder je daarmee vuil wat er met de reguliere schoonmaak niet af gaat, je brengt vervolgens ook een nieuwe laag polish aan. Dat zorgt ervoor dat je pvc weer optimaal beschermd is tegen alle soorten vuil!

Begin met een regulier stofzuigrondje, en dweil je vloer met een geschikte reiniger. Ga daarna aan de slag met een zogenaamde pvc remover: dit is een intensieve reiniger die de toplaag van je vloer een dieptereiniging geeft. Je vloer is nu helemaal vuil- en vetvrij, en klaar voor de nieuwe beschermlaag. En die breng je aan met een speciale pvc polish!

Alles voor je pvc vloer online bestellen

Zoek jij een one-stop-shop waar je alles voor het onderhoud van je pvc vloer kunt vinden? Ook dan hebben we een slimme tip voor je! Vloeronderhoudswinkel.nl heeft alles op voorraad voor de reiniging en het onderhoud van je pvc vloer: je bestelt gemakkelijk online tegen de scherpste prijzen, en hebt je bestelling al binnen een aantal dagen in huis! Vloeronderhoudswinkel is dus hét adres waar je moet zijn voor jouw pvc vloer.