Waarom kiezen voor een duoplank vloer?

duoplank vloer
Door: mariekeknippers-ram

Als je graag met houten vloeren werkt, heb je in het huidige vloerenlandschap tal van innovatieve opties om uit te kiezen. Massief houten vloeren en parket zijn allang niet meer je enige keuzes! Kies voor een onderhoudsvriendelijke vloer met een houtprint (zoals pvc of laminaat), of ga voor een combinatie van multiplex en een toplaag van massief hout en bestel een duoplank vloer. In dit artikel laten we je alle voordelen van deze laatste vloersoort zien!

+ De look & feel van een massief houten vloer

Doordat de toplaag van een duoplank vloer van echt hout gemaakt is, kan je hem met het blote oog bijna niet onderscheiden van een massief houten vloer. Niet als de vloer eenmaal op zijn plek ligt! De onderlaag van multiplex blijft mooi verborgen, maar heeft wel degelijk effect op het gebruik van de vloer.

+ Tot wel 80% minder werking

Bang voor een vloer die constant kraakt, en bij het minste temperatuursverschil beschadigt door uitzetten of krimpen? Dat zal je bij een duoplank vloer niet gebeuren. De slimme onderlaag van multiplex reduceert de werking van je vloer met tot wel 80% ten opzichte van een echte houten vloer. De vloer is zo goed als vormvast, wat er ook gebeurt na het leggen!

+ Zwevend of verlijmd te leggen

Voor iedere legvoorkeur biedt een duoplank vloer uitgebreide mogelijkheden. Snel en zwevend leggen, of juist de vloer verlijmen aan de ondergrond? Het kan allemaal. Handig als je bijvoorbeeld je vloer nog mee wilt nemen naar een volgend huis, of juist waarde wil toevoegen aan dit huis. De keuze is aan jou!

+ In vele stijlen te verkrijgen

Ga je voor een klassieke eiken vloer, of bijvoorbeeld een warme merbau vloer? Bijna iedere houtsoort is wel als duoplank te verkrijgen. Zo kies je altijd een stijl die makkelijk aansluit bij de rest van je interieur! Ook verschillende legpatronen blijven binnen handbereik: je kunt voor traditionele rechte planken in wildverband kiezen, maar ook een speels visgraatpatroon of een Hongaarse punt zijn bijvoorbeeld mogelijk met duoplank vloeren.

+ Geschikt voor gebruik met vloerverwarming

Omdat de werking van de vloer geminimaliseerd wordt, maar de warmte wel goed wordt doorgegeven, zijn duoplank vloeren uitermate geschikt in combinatie met vloerverwarming. Let hierbij wel op de samenstelling van het hout en het multiplex: bij een té dikke vloer verlies je rendement van je verwarming en dat is natuurlijk zonde. Ga voor maximaal 16 mm gecombineerde dikte.

Als professional een duoplank vloer kopen?

Ben je helemaal overtuigd van de kwaliteiten van een duoplank vloer en wordt dit zonder meer de volgende vloer die jij gaat leggen? Als professioneel vloerenlegger wil je dan een betrouwbaar adres om je vloer bij te bestellen. Een partij die uitsluitend kwaliteit levert, en begrijpt wat jij nodig hebt als vakman of -vrouw! Bestel je duoplank vloer daarom bij Floormade en ontdek alle voordelen en extra’s.

Ga naar Floormade.nl >